Káva INDIA SHERRY AB/AA 0,5 kg zrnková robusta
ROBUSTA !!! Indie má výborné aroma a ojedinělou hutnost. Jedinečná crema (pěna) a výborná chuť dělá z této robusty dobrý podklad pro espreso. V dobrém poměru s arabicou dělá v espreso směsi přímo zázrak.
Cena s DPH | 120 Kč |
Cena bez DPH | 100 Kč |
Kód: | *Káva 0,5Kg INDIA |
Záruka: | |
Výrobce: |
Indie má výborné aroma a ojedinělou hutnost. Jedinečná crema (pěna) a výborná chuť dělá z této robusty dobrý podklad pro espreso. V dobrém poměru s arabicou dělá v espreso směsi přímo zázrak.
Káva Robusta je jiný druh než Arabica, její latinským názvem je Coffea Canephora. Normálně by se Robusta používala v instantních kávách, ale také našla hodně místa v espresso směsích. Robusta je odolnější a produkuje větší množství bobulí než Arabica a bude růst od hladiny moře až po 1200 stop. Arabica však nebude růst pod 900 stop. Robusta má také více antioxidantů než Arabica a téměř dvojnásobek kofeinu. Asi 30% světové produkce kávy je Robusta s největším producentem Vietnamem, následuje Brazílie, Indonésie, Indie a Ugandy. Jeho strnulost, kterou lze také popsat jako hořkost, pochází ze sloučeniny nazvané Pyrazin.
Robusta se používá hlavně jako něco, co se míchá s Arabicou, aby se snížila cena hotového výrobku (všimněte si, že všechny naše káva, které jsou k dispozici na této webové stránce, jsou 100% Arabica, není-li uvedeno jinak). Ačkoli Robusta může být zkažený některými fanoušky kávy, mnoho lidí si neuvědomuje, že existují směsi, které budou mít prospěch z jeho zařazení. Obchodní partneři v severním čaju nakupují jen indickou Cherry Robusta (Indie tvoří 6% světové produkce Robusta) kvůli svým úžasným kvalitám výroby krému. Před téměř dvěma desetiletími jsme použili pouze Ugandskou robustu, ale s masivním nárůstem poptávky po kávě Espresso jsme zjistili, že indická Robusta vhodná Espresso je mnohem lepší. Jedna z nejpopulárnějších kávy, kterou prodáváme, která obsahuje indickou Cherry Robusta, je naše vyhledávaná indická směs Tiger Stripe, která činí tak dobrou krema jak v komerčních, tak v domácích kávovarech Espresso, že se tato směs stala spoustou kávy našich zákazníků. Mnozí zákazníci komentují způsob, jakým jejich espresso "tančí" jako malá pinta Guinnessu a že je také mimořádně odpouštějící kávou, když je používána komerčně a umožňuje novým zaměstnancům i těm, kteří jsou plně vyškoleni, aby dokázali vyrobit kompetentní Espresso .